Secretariat

Då har man sett filmen Secretariat. Äkta hästnörd som jag är måste jag ju givetvis se hästfilmer och det var inget minus att det handlade om en galopphäst! Jag känner ju visserligen till Secretariat sedan innan, men ändå. Jag har även sett filmerna om Man O’War och Seabiscuit.

Det jag tyckte var konstigt var att de i filmen aldrig nämnde det faktum att Secretariat hade ett förstorat hjärta? Hans hjärta var ungefär 2,5 gånger större än normalt och många har diskuterat efteråt om att det var det som gav honom hans prestationsförmåga. Han vann 16 av totalt 21 starter och pensionerades som fyraåring för att gå som avelshingst – vilket han gjorde tills han avlivades vid 19 års ålder på grund av fång. Han har över 600 avkommor.

Secretariat

Jag blev så sugen på galoppsporten igen! Jag saknar det verkligen ibland och skulle så gärna vilja ha galoppörer själv och träna dem, men jag skulle inte komma ifrån skuldkänslorna jag skulle känna för att starta dem i något så slitsamt och farligt som ett galopplöp. Så det blir nog aldrig någonting av det.

Lina (Eko Santa Catalina) har Secretariats pappa Bold Ruler i släkten. Hon har även andra kända galoppörer som Man O’War i sig. Riktigt bra stam, med andra ord. Appropå släkt så tycker jag det är lite kul att alla hästar som jag har ägt (förutom Lady som är New Forest-ponny) är avlägsna släktingar med varandra genom fullblodshingstar, trots att de är från olika länder (förutom Alice och Tasha)! Alice är ju svenskregistrerad, men har tyska föräldrar (Holsteiner och Brandenburger), Tasha var svenskt halvblod, Lina är ett danskfött fullblod, Dacke är Belgiskt halvblod och Blixten är Slovenskt halvblod varav hälften Shagya arab.

Secretariat in action! Dessa vackra varelser!!!

Tania Aalto – examinerad ridinstruktör
Erbjuder hopp- och dressyrlektioner (eventuellt lättare terränghoppning).
Har alltid en hel del häst- och ryttarutrustning (nytt och begagnat) till salu!
Välkommen till hemsidan!

www.stensholmen.tk2 reaktioner på ”Secretariat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s