Det blir sällan som man tänkt sig…

Nu på lördag är Abbe anmäld till hingstvisning för kvalitetsboken. Vår uppladdning har ju dock varit allt annat än optimal… Jag orkar inte rabbla upp precis allt som inte har gått enligt planerna under vår uppladdning, men resultatet har blivit att vi inte har kunnat träna så mycket som jag hade hoppats på, jag är i sämre form än jag hade hoppats på och inte ens Abbe är i något tiptop-skick…

Han fick lite väl starka vårkänslor en dag för ett par veckor sedan och det resulterade i att han började ”klättra” på väggen och försökte betäcka Alice genom väggen. 

Som nödlösning fick jag dra in elband utmed boxväggen och över boxdörren så att han inte kunde göra så något mer, men tråkigt nog så hade han redan hunnit skada sig lite… Han slog upp ett litet sår på ett av benen och det andra kändes överansträngt och han fick en liten reaktion strax under framknät – utmed senorna/ligamenten/griffelbenet.

Han blev bra, men blev sedan lite dålig igen efter att jag longerade en dag. Blev sedan bra igen och då tränade Angelica på att springa med honom. Hon erbjöd sig nämligen att hjälpa mig visa traven på lördag, eftersom jag inte känner mig så bra i kroppen och därmed har svårt att springa på så pass som krävs för att visa en vettig trav.

Efter att hon hade sprungit en del med honom så tyckte jag mig känna en pytteliten svullnad igen, men tänkte att jag kanske är så nojig att jag hittat fel där det inte finns några – så jag bad tjejerna om en ”second opinion”. När Angelica satt på huk och kände igenom benen stod Sara på motsatt sida och klappade Abbe när hon råkade ge honom en stöt.

Abbe blir rädd och kastar sig bort från Sara – råkar knuffa omkull Angelica och trampa henne på vaden/vadbenet! Som tur är trampade han inte ner med full kraft så det blev ingen allvarlig skada, men tillräckligt illa för att Angelica inte ska kunna springa med honom på lördag.

Så nu står jag inför lite jobbiga frågeställningar. Är han, eller är han inte dålig i benet? Om han är det så kan jag förstås inte visa honom. Om han inte är dålig så är nästa fråga: är JAG i tillräckligt bra skick för att klara av att springa med honom?

Suck… Det blir verkligen aldrig som man tänkt sig!


En reaktion på ”Det blir sällan som man tänkt sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s