Lucky Four Black Velvet Classicgold (TILL SALU/FOR SALE)

Född: 2008
Kön: Hingst
Mankhöjd: 34″ (dock ganska svårmätt)
Färg: Isabellskäck (palomino pinto)
Ras: Amerikansk Miniatyrhäst (AMHA registrerad med DNA-verifierad stam)

https://www.allbreedpedigree.com/lucky+four+black+velvet+classicgold

”Classe” är en USA-import med mycket trevlig stam. Pappa Little Kings Black Velvet är minst sagt legendarisk och farfar Boones Little Buckeroo är en ännu större legendar!

Mamma Lucky Four Impressive Marietta har lämnat flertalet framgångsrika hästar. Hon är efter Lucky Four Galahad som har lämnat world champion-hästar.

Classe är EU-godkänd för avel genom hingstkåring/avelsvärdering i Danmark som treåring – där han bland annat fick en nia för sin trav!

Förra ägaren förklarade den något låga poängen på skritten med att han var lite för exalterad och slappnade således inte av tillräckligt för att visa en bra skritt, men det har han egentligen.

En charmig och sagolikt söt grabb. Väldigt förtjust i damer -så han är väldig ”hingstig”, men är inte svår att hantera. Han har god fertilitet och har lämnat flertalet fina avkommor.

Classe är CEM-testad UA.

Han är inkörd och var fram till 2019 en jätteduktig körhäst (se videon), men tyvärr var vi med om en olycka och efter det blev han rädd för vagnen. Så vill man köra honom så får man börja om från början.

Finns tillgänglig för avel till ett fåtal friska ston.

Betäckningssäsongen är mellan 1 maj till och med 30 september, men har man önskemål om annan tidpunkt så kan vi såklart diskutera detta.

Avgifter 2021
5.500,- och gäller hela säsongen. Blir inte stoet dräktigt får man 50% rabatt på nästa års betäckningsavgift.

Pris för uppstallning/bete tillkommer med 60,-/dygn.

Vid köp så är priset 40.000,-

Är du intresserad av Classe så är du varmt välkommen att höra av dig på stensholmen@gmail.com

LuckyFourBlackVelvetClassicGold