Cap Alcantara TA

SWB – Svensk varmblodig ridhäst (svenskt halvblod)
http://www.blup.se/sv-se/horses/198182-cap-alcantara-ta-swb

Alice (som hon kallas – hon heter ju egentligen Cap Alcantara TA) är min ögonsten! Jag har fött upp henne själv.

Eftersom hon är född i Sverige är hon registrerad som svenskt halvblod, men hon har heltysk stam. Hon är en supergo, social tös som älskar uppmärksamhet, kel, mat och godis.

Hon vill väldigt gärna vara till lags och om hon inte förstår vad man vill att hon ska göra så kan hon bli upprörd. Hon är väldigt känslig, på gott och ont, för när hon förstår och är lugn så lyssnar hon på minsta vink och är FANTASTISK att rida/jobba med, men kan också bli ”explosiv” om hon t.ex. blir rädd för något, om det är något som inte känns bra (t.ex. illasittande sadel) samt när hon har vilat en längre period och ska sättas gång. Hon är därför inte någon lämplig nybörjarhäst.

Det är därför att rekommendera att sätta igång henne med longering, tömkörning och promenader innan man sitter upp. När hon inte längre har överskottsenergi så är hon helt underbar att rida!

Mycket jobbad från marken med både longering, tömkörning samt enklare ”frihetsdressyr”.

Hon är även lite speciell i det avseendet att hon inte är så jätteförtjust i andra hästar, vilket kan göra det svårt att ha henne ihop med andra hästar i samma hage. Hon kan sparkas och bitas om hon blir irriterad på dem. Hon trivs bäst när hon har hagen, maten och ligghallen för sig själv. Så länge som hon har andra hästar i närheten så är hon nöjd. Om hon måste gå med andra häst/ar så måste det vara häst/ar som är låg/a i rang och låter henne vara i fred (dvs. inga busiga retstickor) samt inte försöker stjäla hennes mat.

Videor
Det finns flera videor på min Youtube-kanal: http://www.youtube.com/feelgoodminiatures (Öppnas i nytt fönster)

Lite bilder

Alice som föl:

Alice som ettåring:

Alice som tvååring:

Alice som treåring:

Alice som sjuåring ~ Har varit konvalescent i ett år:

Alice som tioåring:

image

Blandade bilder

Pappa är Alcatraz 1092 – en holsteinerhingst som spenderade de sista åren i sitt liv här i Sverige. Alcatraz var min drömhingst sedan många, många år tillbaka. Redan i högstadiet bestämde jag mig för att jag ville ha ett föl efter honom. Han var så komplett! Han fick fantastiska poäng för både gångarter och hoppning och vann sitt bruksprov. Till råga på allt en supersnygg häst med härligt temperament! Jag hade äran att träffa honom 2005.

http://www.blup.se/sv-se/horses/128-alcatraz-

http://www.foxfirefarm.us/pages/verband_stallions/alcatraz.html

Mamma är Cap Szantina – en tyskimport registrerad i Brandenburgerförbundet. Jag lånade henne av min syster som ägde henne på den tiden. Alice är ”Sitas” (hon kallades för Sita) tredje föl, dock avled det första fölet. Sita fick ytterligare två föl innan hon tyvärr togs bort på grund av en hovbensfraktur som aldrig läkte som det skulle. Sita hade innan hon skadades tränat 130 uppsuttet samt 160 löshoppning och hade tre bra gångarter.

http://www.blup.se/sv-se/horses/121094-cap-szantina


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s