* Tidigare hästar *

Det har kommit och gått några hästar genom åren och jag tänkte att de kan få varsin liten presentation.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wonderful Lady
Min första egna häst – eller ja, ponny – en New Forest (E). Hoppgalen ponny som älskade att träna och tävla och hoppade precis allt! Mycket bra stam så det är synd att hon aldrig fick några föl. Jag tränade upp till 1.25 samt dressyr motsvarande medelsvår nivå på denna fina ponny! Lady blev en framgångsrik tävlingsponny/läromästare åt flera ryttare.


Natasha
Min första stora häst – ett svenskt halvblod. Natasha var – liksom Lady – hoppgalen och tackade aldrig nej till ett hinder. Natasha fick fyra föl. Jag tränade upp till 1.20 och tävlade till och med 1.10 med henne.


Eko Santa Catalina
Ett engelskt fullblod som jag köpte direkt från banan (Täby) som fyraåring. Lina är en duktig allroundhäst och har med sin nuvarande ägare bland annat tränat upp till 1.30. Jag tävlade till och med 1.00 med henne samt lätt C dressyr. Hon har fått ett föl.


Fiona
Fiffi var ett polskt halvblod som kom till Sverige samma år som jag köpte henne och hon var då fyra år. En fantastisk häst på alla sätt och vis! Härliga gångarter, hoppade underbart (kändes som om det inte fanns någon gräns) och hade ett underbart psyke. Fiffi var tyvärr tvungen att tas bort som nybliven sexåring på grund av hovkräfta som vi hade kämpat emot länge, men förlorade kampen mot…


Daiko
Dacke är ett belgiskt halvblod som kom till min ägo som fyraåring. En härligt cool häst som alla kan rida på, men som kräver lite mer ridning om man vill plocka fram det där lilla extra i honom. Jag har tränat till och med 1.20 samt dressyr motsvarande medelsvår nivå och tävlat 1.00 och lätt B dressyr.

Efter att jag sålde honom stod han kvar som inackorderad i nästan åtta år.


Flash
Blixten är ett slovenskt halvblod som dock är till hälften ren Shagya-arab. En riktig knasponny (som dock är ca 1.60 i mkh) som älskade att hoppa, men även hade ett väldigt fint steg när han orkade – och ville – arbeta korrekt. Jag tränade upp till 1.20, men det blev aldrig något tävlande.

Wish Airborn H
Abbe – som han kallas – blev min den 21 maj 2016 efter att jag hade gått och suktat efter honom i två års tid! Jag blev nämligen kär i honom redan när jag såg bilder på honom som föl, så när han två år senare blev till salu slog jag till! Under nästkommande två år var jag den lycklige ägaren till denna underbara häst!

Sedan tog dock livet vändningar som jag inte hade kunnat förutse…. Detta ledde till att jag blev tvungen att sälja min underbara guldgosse… Men, jag kan åtminstone glädjas åt att jag hittade ett jättebra hem till honom – i Norge!

Grattis & lycka till önskar jag hans nya ägare Ragnhild!

/

Dingo

Dingo är en helt underbar häst som charmar alla som träffar honom! Supersnäll, men kan vara lite busig också – dock aldrig med ont uppsåt! En oerhört social häst som älskar allt och alla, nästan alltid är glad och som är positivt inställd till det mesta!

På grund av mina skador och sjukdomar så var jag tyvärr tvungen att sälja min gosegubbe, men kan trösta mig med att jag hittade den perfekta människan för honom! Stort lycka till Carina!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tidigare hästar som inte har ägts av mig

Mumlan
En häftigt fjording med lite egna idéer, men en urgo gumma! Jag hade Mumlan som hyrhäst innan jag köpte Lady och red till henne så att jag red motsvarande LA dressyr, tävlade LC hoppning och tränade upp till enstaka hinder på 1.10! Mumlan var cirka 135 cm i mankhöjd.


Kenzoo Nobel II
En New Forest-hingst som jag red in åt en vän (samma ägare som till Mumlan). Kategori C-ponny som jag tävlade LC hoppning på. Vi kom för övrigt tvåa i Junior Cup trots att större delen av konkurrensen var D-ponnyer och att han var endast fyra år gammal (på den tiden fick man rida omhoppning på fyraåringar).


Thotte Crick
Thotte är en svensk varmblodig travhäst som jag började att rida när Lady var skadad. En riktig goding som jag tävlade till och med 1.10 och tränade till och med 1.25 på.


Nina
Ett litet Welsh Mountain-sto som ägdes av återigen samma vän som ägde Mumlan och Kenzoo. Jag hade Nina under en period för tillridning.


Tyra Tempest
Tyra är en svensk varmblodig travhäst som ägs av Mikaela Hägg-Lindberg. Hon var inackorderad här 2011-2013.


Köla Jahn
Köla är en söt, liten nordsvensk (kallblodstravare) som stod här i lite över en månad (våren 2015) medan Angelica hjälpte en bekant att rida igång honom inför försäljning. Han åkte härifrån när han såldes.


Generalen
Olle (som han kallades) var en go och mysig korsningsvalack som ägdes av Angelica. Han var inackorderad här från slutet på juli 2011 till början på januari 2016 då han tyvärr fick tas bort på grund av tarmvred. Vi kommer alla att sakna honom, men han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan och jag kommer för alltid att minnas hans underbart lena mule!


Humledals Wade Belak
Ägare: Angelica Andersson
Shetlandsponny född 2014

Nisse (som han kallas) är en rolig, liten busig valack som kom hit i slutet på januari 2016. Han är SÅ cool! Man får göra i princip vad man vill med honom – han är med på allt! Att han dessutom är underbart bedårande söt gör honom inte mindre älskvärd! Nisse flyttade till Angelicas föräldrar sommaren 2018.

Listige Leffe
Ägare: Angelica Andersson
Shetlandsponny född 2014

Leffe (som han kallas) är en snäll och barnvänlig valack som kom hit 2017. Han är precis lika go som Nisse! Flyttade till Angelicas föräldrar sommaren 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s