Lucky Four Black Velvet Classicgold (SÅLD/SOLD)

Född: 2008
Kön: Hingst
Mankhöjd: 34″ (dock ganska svårmätt)
Färg: Isabellskäck (palomino pinto)
Ras: Amerikansk Miniatyrhäst (AMHA registrerad med DNA-verifierad stam)

https://www.allbreedpedigree.com/lucky+four+black+velvet+classicgold

”Classe” är en USA-import med mycket trevlig stam. Pappa Little Kings Black Velvet är minst sagt legendarisk och farfar Boones Little Buckeroo är en ännu större legendar!

Mamma Lucky Four Impressive Marietta har lämnat flertalet framgångsrika hästar. Hon är efter Lucky Four Galahad som har lämnat world champion-hästar.

Classe är EU-godkänd för avel genom hingstkåring/avelsvärdering i Danmark som treåring – där han bland annat fick en nia för sin trav!

Förra ägaren förklarade den något låga poängen på skritten med att han var lite för exalterad och slappnade således inte av tillräckligt för att visa en bra skritt, men det har han egentligen.

En charmig och sagolikt söt grabb. Väldigt förtjust i damer -så han är väldig ”hingstig”, men är inte svår att hantera (om man är vuxen). Han har god fertilitet och har lämnat flertalet fina avkommor.

Classe är CEM-testad UA.

Han är inkörd och var fram till 2019 en jätteduktig körhäst (se videon), men tyvärr var vi med om en olycka och efter det blev han rädd för vagnen. Så vill man köra honom så får man börja om från början.

LuckyFourBlackVelvetClassicGold