Nostalgi

När jag var runt tolvårsåldern (med andra ord runt 1994) började jag som hästskötare i ett stall med galopphästar. Jag var där i ganska många år, dock var det lite till och från när jag blev äldre under de två åren som jag hade Lady, gick på gymnasiet i en annan kommun och sedan åkte till Flyinge för att jobba. Den sista perioden jag var där var nog runt 2000-2002 eller något sådant. Så det blev alltså till och från under sex till åtta års tid.

Min absoluta favorithäst under de åren var Caleman (kallades för Calle). En underbar häst att hålla på med och att rida. Fantastiskt härlig galopp, kändes som om han inte ens rörde marken utan svävade på moln. Den enda häst jag suttit på som hade ännu mer härlig galopp var Fiffi som hade en galopp som gav en känsla utan dess like.

När Calle fick avsluta sin karriär som galopphäst när han ådrog sig en senskada fick jag erbjudandet att köpa honom. Men, jag hade absolut inga ekonomiska möjligheter att göra det så jag fick med gråten i halsen se på när han såldes till en annan och jag fick aldrig mer återse honom. Han blev en riktigt bra ridhäst som de tävlade i både dressyr och hoppning. Tänker fortfarande på honom då och då. Underbara häst!

Glöm inte bloggtävlingen:
https://stensholmen.wordpress.com/2012/01/21/vad-ar-snyggast

Tania Aalto – examinerad ridinstruktör
Erbjuder hopp- och dressyrlektioner (eventuellt lättare terränghoppning).
Har alltid en hel del häst- och ryttarutrustning (nytt och begagnat) till salu!
Välkommen till hemsidan!

www.stensholmen.tkKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s