Video: Första gången jag galopperade med Alice!

Hittade några gamla filer som jag inte hade gjort någon video av. Det var filmat den 18 mars 2009 när jag galopperade med Alice för första gången. Det var även första gången som vi travade över bommar. Så jag gjorde en liten video och lade upp på YouTube! Varsågoda:

Videon går att se i HD 720p


Visst var hon en duktig liten skrot? Hahah, så raggig och söt! Alla har vi varit barn i början, men jag älskar verkligen hennes egenbalans – sättet hon kan bära sig på och använda sin kropp, trots ryttare! Många unghästar blir lätt framtunga, ”stela”, ”älgar på” och så vidare (och det kan hon bli när hon blir riktigt trött). Nu var det i och för sig inte det bästa underlaget så hon fick ju lite problem på vissa ställen där underlaget blev lite tungt, men man ser ändå att där underlaget är helt OK så bär hon sig helt naturligt, trots att detta var första galoppen under ryttare och att hon inte varit riden särskilt många gånger.

Dacke hade inte någon bra egenbalans som unghäst (egentligen inte så bra som vuxen heller, man måste rida honom till korrekt balans). I galoppen blev han en framtung älg! Det var ”ur vägen – här kommer vi” i ridhuset eftersom han inte för sitt liv kunde samla galoppen och få upp framdelen (eller rättare sagt kunna sätta sig på bakdelen), vilket gjorde honom väldigt ”stel” och tungriden under ganska lång tid innan vi till slut jobbade oss till rätt arbete.

Han har ju exteriören emot sig i detta fallet. Han har ju korta framben/långa bakben och är rejäl i bog och bringa – så lite som en bulldog blir en sådan häst naturligt framtung (det är ju i och för sig alla hästar, de lägger ju naturligt mer vikt på frambenen än bakbenen). Men, som sagt – sedan blev det ju bra!

Tania Aalto – examinerad ridinstruktör
Erbjuder hopp- och dressyrlektioner (eventuellt lättare terränghoppning).
Har alltid en hel del häst- och ryttarutrustning (nytt och begagnat) till salu!
Välkommen till hemsidan!

www.stensholmen.tkKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s