BILDBOMB: Igångsättning av Alice

Det är en del som har frågat mig hur det går med Alice. Jag har ju inte skrivit så mycket om henne de senaste månaderna, vilket beror på att hon har vilat på grund av att jag blev så osäker på vad hennes ben håller för. Det sista jag vill är att hon blir sämre på grund av mig! Blir hon sämre så finns ju risken att det blir så illa att man måste ta bort henne…

Problemet med att motionera Alice är att hon inte kan hålla sig på mattan! Hon hoppar, bockar, stegrar och rusar när jag longerar och löslongerar och hon skötte sig ju inte när jag red ut heller. För att kunna rida henne lugnt så måste hon göra av med överskottsenergi och hur gör jag det utan att överanstränga henne??

Jag tog därför en paus med henne och fokuserade istället på att komma igång lite mer intensivt med Dingo. Under tiden funderade jag på hur jag skulle göra med Alice. Ställa av helt? Köra på och hoppas på det bästa? Jag försökte febrilt hitta en gyllene medelväg!

Då slog det mig helt plötsligt: hon har aldrig busat när jag har tömkört eller tömlongerat! Av någon anledning så sköter hon sig alltid då. Jag kan inte begripa att det tog mig så lång tid att komma ihåg det!

Så – igår fick Alice göra någonting för första gången sedan slutet på januari och mycket riktigt så skötte hon sig fint. Hon såg dessutom ut att vara nöjd och glad över att äntligen få göra någonting igen. Förhoppningsvis så innebär detta att jag kommer att kunna rida henne igen! Det blir dock inga uteritter på ett bra tag – heheh…

Här följer en bildbomb från passet:

Ser ni någonting häftigt på denna bild? Fråga mig inte hur det gick till för jag har ingen aning! Visst är det coolt?!

Utrustning
John Whitaker träns, Shires parerstångsbett med syntetstång (något böjligt).
Longer-/tömkörningsgjord, PK International schabrak.
Tömmarna är två longerlinor köpta på Biltema.
Catago benskydd och gummiboots runtom.


2 reaktioner på ”BILDBOMB: Igångsättning av Alice

  1. Vad kommer hjärtat baktill på Alice ifrån? Hmmm…………. nej, orkar inte belasta dom få grå på vindskontoret som är kvar denna sena timme. Häftigt dock, med hjärtat! Och Alice kanske försöker, på sitt sätt, visa vad hon gillar – tömkörning/longering verkar stå högt i kurs hos damen!

    1. Ja, det verkar onekligen som att Stumpan trivs med den arbetsformen. Hon var lugn, lösgjord och arbetsvillig. Väldigt behagligt arbetspass! 🙂

      Fattar verkligen inte hur hjärtat kom dit?! Det är så häftigt! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s