Efterdyningar…

Det är synd om Dingo! Några timmar efter den hemska olyckan så hade benen svullnat upp… Han fick därför stå lindad med Back on Track hela natten. På morgonen såg frambenen fina ut igen, men bakbenen var fortfarande rejält svullna…

Jag vet ännu inte riktigt varför han är svullen eller hur allvarligt skadad han är, men har pratat med Nick som sa att de inte skulle se så bra på röntgen och ultraljud i det akuta skedet så han ville avvakta i fem dagar.

Under tiden får han Metacam för att minska svullnad och smärta. Han ska även stå inne och endast få kontrollerad motion i form av en till två kortare promander om dagen. Därefter – om behov kvarstår – så åker vi till klinik för undersökning, röntgen och ultraljud.

Så nu är det en jobbig väntan och under tiden så kan jag ju inte göra annat än att innerligt hoppas att han ”bara” är mörbultad och inte allvarligt skadad (kan ju vara spricka/sprickor, senskador, ligamentskador, blåmärken…).

Det syns inte riktigt hur svullen han är (han är svullen på bägge bak), men ni kanske ser att inga skåror syns = han är svullen runtom på hela skenan. Han har även ytterligare utgjutelser på utsidan av den övre delen av vänster skena (där bland annat många sen- och ligamentfästen sitter, samt griffelbenen), på insidan av den nedre halvan av vänster skena samt på utsidan av den nedre halvan av höger skena…


En reaktion på ”Efterdyningar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s