Igång igen!

27 februari

Våren är verkligen på G nu! Härligt med soliga dagar, tycker såväl jag som djuren. Nu är jag även frisk från halsflussen och har kommit igång igen med promenader och nu även motionering av Alice. Mestadels skritt, förstås, då hon har stått när jag var sjuk.

Kolla nedanstående bildserie. Man ser tydligt vad välgörande skritt är för kroppen – speciellt när hästen skrittar på så bra som Alice gör.

Utrustning
Lädergrimma (vet ej märke)

Willab longerlina

image

28 februari

Nästa dag var det lika fint väder igen och dags för ett nytt longeringspass. Vi var i stora hagen där hon fick jobba med klättring. Det är dags att bygga upp hennes muskulatur igen! På grund av underlaget (lite hårt, ojämnt och halt) så var tanken att hon bara skulle skritta, vilket hon också gjorde – till en början.

Sedan fick hon syn på hästar och människor på vägen och vips förvandlades en lugn och lydig Alice till en explosiv show-arab… Suck. Jag bara väntade på att hon skulle halka omkull, men hon höll sig tack och lov på benen. Knasboll. Jag blev lite irriterad på henne att hon inte lugnade sig förrän hon själv fick för sig att göra det så när hon väl ville sakta av manade jag på henne att fortsätta trava och klättra.

Hon blev bra trött till slut – och svettig! Jaja. Nu fick knas-tokan jobba av sig i alla fall!

Utrustning
Bucas kapson, Willab longerlina.
Catago benskydd (runtom), Norton boots (runtom).

image


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s