Klättrat med duktig Alice

Idag red jag Alice i stora hagen och det var klättring som stod på schemat. Underlaget är fortfarande hårt och ojämnt så det blev i princip bara skrittarbete, men skritt kombinerat med klättring ger ändå riktigt bra träning. Alice skötte sig riktigt bra, även när hon såg Dacke springa i hagen bredvid samt att hon fick syn på att grannhästarna busade i hagen. Hon spände upp sig lite, men gjorde inget utöver det. Och – detta trots att jag inte hade longerat henne innan ridningen. Duktig snutta-plutta!

Däremot så var hon lite busig INNAN ridturen! Alice brukar alltid stå hyfsat still när jag ställer upp henne för att ta bilder. Hon kanske flyttar sig lite – oftast mot mig i hopp om att få godis – eller sträcker sig efter kvistar och gräs, men idag fick hon helt plötsligt för sig att vända på klacken och lugnt skritta iväg åt motsatt håll! Jag fick nästan lite panik eftersom hon gick i riktning mot vägen!

Men, hon hade inte alls för avsikt att lämna gården, utan ville bara undersöka det enda område som hon aldrig har beträtt: vår trädgård. Hon tyckte väl att gräsmattan såg god ut – hahah! Dock hade ju jag satt tygeln runt en stigbygel för att tyglarna inte skulle åka neråt, eller rentav över huvudet, ifall hon skulle försöka beta. Så, när hon märkte att hon inte nådde ner till gräset blev jag med min hästgodis helt plötsligt väldigt intressant och då kom hon mer än gärna fram till mig. Heheh… Godisgris!

image

Alltså kolla denna plutta! Får man vara så här söt???

image

Utrustning
Claridge House hoppsadel, Stübben dubbelsydda stigläder, Sprenger Bow Balance stigbyglar, Eric le Tixerant sadelgjord, HKM fårskinnspad, Copperfield schabrak, egentillverkad rumpvärmare.
Charlies träns, Jacson rakt syntetbett, Horze bib-martingal.
Catago benskydd runtom, Norton gummiboots runtom.

image


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s