Nja… Det gick ju sådär…

image

Igår red jag ut på Alice för första gången på VÄLDIGT länge. Det märktes. Det började ganska OK med en pigg och glad Alice. Lite tittig, men inget värre än så.

Sedan gjorde jag det stora misstaget att tro att det skulle gå att klättra i skogen… Det var ingen bra idé! Stumpan tände till som hejsan och blev minst sagt taggad. Spänd som en stålfjäder och började sedan att fåna sig, rygga, kasta med huvudet och kicka. Det var som om att hon hade så mycket energi att hon inte visste vad hon skulle göra av sig själv.

Taktandes tog vi oss tillbaka till skogsvägen igen och jag lät henne trava, i hopp om att hon skulle slappna av, när vi plötsligt hör det skramlande ljudet av en sulky/vagn. Suck! Typiskt! Alice stannar och blåser upp sig. Då jag inte hade något intresse av att åka av ifall hon skulle explodera, hoppade jag av ledde henne istället.

Det gick bra när travaren med sulkyn passerade, men hon var väldigt hetsig och det är lögn att försöka hoppa upp på henne när hon är sådan. Jag valde därför att fortsätta att gå med henne och när vi kom fram till ett område där jag kunde leda henne på volt så gjorde jag det tills hon var lugn nog att ridas igen.

Sedan skritt hemåt, vilket blev taktande istället. Jag ville inte låta henne gå hem förrän hon slappnade av lite så när jag kom fram till nästa ställe stort nog för att rida på volt på  så gjorde vi precis det. Hon tjafsade lite så det blev skritt och trav på volt åt bägge håll, tills hon var tillräckligt lugn och lydig för att få skritta hem.

Älskade knashäst…

Utrustning
Claridge House hoppsadel, Sprenger bow balance stigbyglar, Stübben dubbelsydda stigläder, Eric le Tixerant sadelgjord, Rider Sport schabrak, egentillverkad rumpvärmare.
Claridge House träns, vet ej märke på tyglarna, Shires rakt syntetbett med parerstänger.
Claridge House förbygel.
Mustang sen- och kotskydd, Protector boots fram, gummiboots bak.

image


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s