GODA NYHETER!

Åh, så härligt att få goda nyheter för omväxlings skull när man har varit hos veterinären! Jag var nämligen på återbesök med Dingo idag för att röntga hoven (för hovbensfrakturen) och hasen (för spatten).

Hovbensfrakturen är helt läkt och glidlederna i hasen har vuxit samman mycket mer än vad de hade gjort sist vi röntgade! Det är visserligen fortfarande en liten del som inte är helt sammanvuxet och det är därför som han haltar i trav, men han är åtminstone haltfri i skritt. Han fick en kortisonspruta och förhoppningsvis lugnar den inflammationen och smärtan så pass att han inte känner av det så tydligt.

I och med att spatthästar mår bäst av rörelse så tyckte Nick att jag skulle sätta igång honom nu. Jag hade ju annars tänkt att ge honom ett helt års vila – och därmed inte sätta igång honom förrän i slutet på augusti/början på september – men kommer att börja skritta honom nu istället. Det kommer han säkert att uppskatta! Dingo gillar ju att arbeta.

Så här ser Dingos has ut nu:
Dingo.has.spatt.20160524


2 reaktioner på ”GODA NYHETER!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s