VIDEO: Dingo drar harven för första gången ~ 10/7

I söndags var Dingo så duktig att han utan problem drog en harv på gårdsplan! Jag hade förberett honom genom att själv dra harven och med andra handen leda honom bredvid så att han fick vänja sig vid ljudet. Då det gick alldeles utmärkt gick jag vidare till steg två: att han fick dra den. Jag leder honom såhär till en början och sedan är tanken att jag ska gå vidare till att tömköra och sedan avslutningsvis att jag ska stå (eller sitta) på harven och köra honom. Jag förenar nytta med nöje: Dingo behöver motion och sysselsättning, gruset behöver harvas (vi har problem med ogräs) samtidigt som att det är roligt för både Dingo och mig!

Kolla gärna på videon här nedan så får ni se så duktig han var!

Utrustning
Repgrimma (som jag knutit själv) samt grimskaft (köpt på Hööks).
Top Line sele med Horsepol ludd.
Rejäla frambensdamasker med utsida av kraftigt syntetläder och insida av sympatex, Gera heltäckande bakbensskydd (går ner över hoven också), gummiboots runtom.


En reaktion på ”VIDEO: Dingo drar harven för första gången ~ 10/7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s