VIDEO: Abbe springer lös på fältet!

Idag råkade jag skrämma livet ur Abbe (det var verkligen inte meningen) och i sin panik skenade han in i stallet (han stod i hagen strax utanför stallet när han blev rädd), forcerade boxdörren och fortsatte vidare. Han hamnade till slut på grannens fält där paniken övergick i glädje! Det var ju lattjo att springa fritt!

Tack och lov så är han så snäll att han till slut ändå var relativt lättfångad, trots att han var så uppspelt. Så, det dröjde inte så jättelång stund innan han kom fram till mig och jag kunde sätta grimma på honom och leda tillbaka honom till hagen.

Som vanligt hinner man ju spela upp alla möjliga hemska scenarier i huvudet:

  • Han rusar ut på vägen och blir påkörd
  • Han springer till någon av grannarnas hästar och att någon häst har sönder staketet och att de antingen börjar bråka, eller att han hinner betäcka någon
  • Han springer på olämpligt underlag eller område så att han skadar sig

…är några av de saker som jag fasade för. Så, jag är evigt tacksam att han enbart valde att ha kul på fältet en liten stund, var mer intresserad av Dacke och Nisse än att springa iväg samt att han var så snäll att fånga till slut! Nu hoppas jag att det aldrig händer igen!

Tack till grannen Camilla med döttrarna Lina och Ebba som såg vad som hände, satte sig i bilen och åkte för att mota från vägen! Nu fick jag visserligen tag på honom på egen hand, men ifall jag inte hade lyckats så hade jag gladeligen accepterat all hjälp jag kunde få!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s