16/10 ~ Tömkörning för andra gången

Förra söndagen tömkörde jag Abbe för andra gången. Denna gång testade jag att göra det med sidepull istället för träns/bett och det gick bra det med!

Det enda som inte gick bra var att han blev spänd och orolig när ena tömmen råkade hamna under svansen och när han snurrade runt för att komma undan den så förvärrade han det bara och då blev han lite rädd.

För att han skulle bli av med spänningar i kroppen lät jag honom springa av sig lite tills han självmant lugnade sig igen och då återupptog jag tömkörningen och efter det så gick det bättre igen! I det stora hela är jag väldigt nöjd med honom, det var ju trots allt bara andra gången mågonsin som han tömkördes. Duktig ponke!

Utrustning
Sidepull (köpt på Hööks) med Claridge House blingpannband, en extra rem för bättre stabilitet samt fårskinnsludd. (Till nästa gång har jag gjort extrahål så att jag får upp det lite och då kommer det att sitta bättre).
Willab longerlina
(När jag tömkörde hade jag tömmar med rep för att löpa bättre genom ringarna)
Tömkörningsgjord (vet ej märke, men ska vara från Tyskland), Eric le Tixerant sadelgjord, Copperfield tjockfodrat schabrak, dubbelvikt antiglidpad (köpt på Börjes)
Horze lättviktsskydd


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s