Step up-bräda för häst

Jag har roat mig med att bygga en ”Step up-bräda” för häst! Med den ska jag träna hästarna till att lita på mig och lugnt kliva upp på den (den är tillräckligt stor för att alla fyra hovar ska få plats) och lika lugnt gå ner – även bakåt, som på en bakläm på en transport.

Så här gjorde jag:

Jag utgick från en stor lastpall, skruvade fast fler brädor och sedan en byggskiva ovanpå det. Därefter fick jag hjälp av Magnus att få dit ett fällbart hjul för enklare förflyttning (för den är tung!). På motsatt sida satte vi två handtag för ett behagligare och säkrare grepp vid förflyttning.

Därefter häftade jag fast en presenning med byggklamrar (eller vad det heter) för att förhoppningsvis skydda byggskivan mot fukt. Överst blev det en gummimatta för att hästarna ska få ett bättre grepp – särskilt vid våta förhållanden. Mattan skruvade jag fast utmed kanterna och skarven limmade jag med PVC-lim (hade inget gummilim, vilket kanske annars är att rekommendera).

Klart!


En reaktion på ”Step up-bräda för häst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s