Dimma, sårläkning & kalldusch

Det var väldigt trist, grått, mulet, blött och dimmigt idag. Men, på plussidan så ser Alices sår och svullnad redan bättre ut! Och, Gizmo blev glad för promenad trots vädret.

Stackars Dingo, däremot, fick sig ett bad då han (som har gått utan täcke några dagar) hade legat och/eller rullat sig i träck och urin och därmed skaffat sig lite fler fläckar – mindre fräscha sådana! Till råga på allt så hade han blivit lös i magen och bajsat ner svansen och bakbenen… Mysigt…

Jag har ju tyvärr inget varmvatten utomhus så jag fick spola med kallvatten. Jag hämtade dock varmvatten inifrån huset och skyndade mig givetvis så mycket jag bara kunde. Därefter fort på med två ullfiltar och ett fleecetäcke med hals.

Sedan använde jag min hästdammsugare med motsatt funktion – det vill säga att den blåser istället för suger – för att skynda på torkningsprocessen.

Därefter fick han på sig ett Jacson svettäcke (med tjock mesh på sidorna och fleece över ryggen) och över det ett Nature Farm fleecefodrat regntäcke (med halvhals, extra tätning vid bogen samt en magplatta) innan han fick gå ut i hagen igen där han högg in i balen medan kompisarna vilade i ligghallen.


En reaktion på ”Dimma, sårläkning & kalldusch

  1. Glädjande med positivt besked om Alice ben 🙂 Gizmo o hästarna verkar nöjda med livet. Även Dingo trots magbesvär, som förhoppningsvis bara var ”på tillfälligt besök”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s