14/1 ~ Lite dressyr på Alice

Den 14 januari var det Alices tur för ett litet dressyrpass. Med tanke på underlaget och mina höfter så red jag inte så jättelänge och det blev endast lättare skritt- och travarbete, men lite är ju bättre än inget! Framförallt så hade ju både Alice och jag roligt. Jag älskar verkligen att rida Alice!

Jag kan fortfarande bli lite ledsen ibland när jag tänker på vad vi kanske hade kunnat göra om inte hon hade skadat sig… Jag saknar verkligen att hoppa henne – hon hoppar ju så otroligt bra! Fälttävlan hade säkert gått bra det med, hon var ju duktig i terrängen här hemma i alla fall. Men, jag älskar att rida dressyr på henne också, eller överhuvudtaget bara sitta på hennes underbara rygg.

Med tanke på att det första beskedet jag fick var att om jag hade tur så KANSKE hon skulle hålla för skritt på rakt spår på bra underlag – kanske liiiite trav – så är jag otroligt tacksam att hon ändå blev så pass bra/hållbar som hon ändå blev.
Jaja. Det är ju trots allt ingen idé att älta det förflutna, det är ju ingenting som jag kan göra någonting åt. Nu är det som det är och det absolut viktigaste är ju trots allt att jag har henne kvar i livet! Hon lever. Hon mår bra. Hon har inte ont. Tack och lov!

Ojdå… Det blev visst lite mer babblat denna gång än vad jag tänkte! Hur som helst så gick i alla fall ridpasset riktigt bra. Hon skötte sig fint, gjorde allt som jag bad henne om efter bästa förmåga (med tanke på hennes och min form samt inte det bästa underlaget).

Hahah – visst är hon fin just nu?! Hihih... Hon svettas så – trots att vi inte gör så mycket – så jag måste klippa om henne. Jag har hittills bara trimmat huvudet, dock, så just nu ser hon inte klok ut! Hahah!

Utrustning
Arabian Eclipse dressyrsadel med Prestige dubbelsydda stigläder, Sprenger bow balance stigbyglar, Eric le Tixerant sadelgjord, HKM fårskinnspad, Horze schabrak (som min syster Nina har gjort så fint och gulligt med fjärilar och rosa passpoal!)
Gold Medal rundsytt remontträns med Globus pannband och Källquists rakt gummerat bett med bettskivor.


En reaktion på ”14/1 ~ Lite dressyr på Alice

  1. Fina Alice och fint med fjärilarna på schabraket!
    Apropå det andra – kom att tänka på några ord jag läst nånstans: ”Sörj ej det du saknar utan gläds åt vad du har”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s