Lyckad hingstrådgivning

I lördags var jag och Abbe ute på vårt första äventyr tillsammans: hingstrådgivning i Örebro. Det gick SÅ bra! Domaren blev väldigt förtjust i honom och gav honom fina lovord! Hon tyckte att han var jättefin (hennes exakta ord var: ”Det är verkligen en riktigt fin hingst du har”), med god exteriör, trevligt temperament och energiska gångarter.

Hon hade bara en enda negativ sak att ta upp och det var att han var lite stel, vilket syntes genom att han drog svansen åt vänster och inte fick till någon bra längning i traven. Han fastnade ju tyvärr i staketet kvällen innan och sprang omkring samt halkade på det hårda, knöliga och hala underlaget så det höll hon med om kunde vara en trolig orsak.

Hon avslutade med att säga att jag skulle vara rädd om honom för att det är en fin, lovande unghäst med stor utvecklingspotential och att han definitivt är ett hingstämne! SÅ kul att höra! Även många åskådare och andra utställare kom fram och sa att de tyckte att han var så fin!

Utöver att själva visningen gick bra så måste jag även ge Abbe en stor eloge för hur otroligt duktig han var med allt! Han gick raka vägen på transporten, stod som ett ljus hela den cirka 2,5 timmar långa resan, stod sedan lugnt kvar i transporten i ytterligare cirka en halvtimme på plats innan vi kunde lasta ur och var lika duktig på hemvägen också. Underbara Abbe! Min fantastiska guldklimp!

Väl hemma så gick min syster Nina (som är diplomerad hästmassör) igenom honom. Hon hittade inga allvarligare problem, men kände att han som sagt var spänd och kanske lite värre på just vänster sida. Jag ska massera och stretcha honom samt jobba kontrollerat med till exempel promenader, longering, tömkörning, cavaletti och lättare klättring så blir han förhoppningsvis bra!

Tack snälla Nina & Magnus för all hjälp!

Utrustning
Showträns (vet ej märke, men är engelskt) med showbett (vet ej märke) samt lädergrimskaft med kedja (vet ej märke).

I transporten: Lädergrimma med bling (köpt på Eurohorse-mässan, men vet ej märke), Showmaster teddyfodrat fleecetäcke, Biltema transportskydd samt lindor under dem, Shires svansskydd, Egensydd lycrahuva, elastiskt transportgrimskaft (köpt på Börjes) samt ett längre, oelastiskt transportgrimskaft som säkerhet.

Hemma fick han ett Back on Track stalltäcke på sig.

Själv hade jag en HaloRider hjälm, Jacson kavaj, Kyra K polotröja, Showmaster ridhandskar, ”vanliga” byxor samt Ecco vinterskor/stövletter.


2 reaktioner på ”Lyckad hingstrådgivning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s