Goda & dåliga nyheter…

Igår hade jag ute veterinären till mina pojkar. Det blev såväl goda som dåliga nyheter…

Abbe var för dagen väldigt fräsch! Han rörde sig felfritt – även med böjprov. Hon berömde till och med hans trav och undrade om han skulle bli dressyrhäst! Han ömmade inte heller någoting vid palpation.

Hon tyckte inte att man behövde röntga. Han har dock fortfarande lite svullnad kvar och därmed kan man göra ultraljud, men då måste benet rakas (vilket ju inte är så bra om man ser till kommande utställningar) så hon tyckte att vi skulle börja med en Metacam-kur och fortsatt vila med kontrollerad skrittmotion under cirka tre veckor. Är han inte bättre då så går vi vidare med ultraljud. Men, det känns ju lovande så här långt iallafall!

Han blev även äntligen av med sina vargtänder – så det var skönt! Nu finns det ingenting som eventuellt skulle störa honom i munnen vid tömkörning och när det blir dags för ridning.

Med Dingo var det dock värre. Höger bak såg ganska OK ut för dagen, men hon bedömde hans ursprungliga spattben så pass dåligt att hon rekommenderade antingen avlivning, eller åtminstone triangelmärkning…

Hon tror inte att han någonsin kommer att bli tillräckligt bra för att fungera som ridhäst och som det är nu så har han troligtvis även ont bara av att leka med Nisse och kasta sig undan Dacke… Så hennes rekommendation var att han ska gå själv och det kommer han ju inte att bli särskilt glad över…

Jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra. Det känns på sätt och vis som om att vi har kommit till vägens ände, men samtidigt så är han ju så levnadsglad! Det hela är så orättvist!!! Mitt hjärta brister…

På bilderna: Pigg & busig Abbe, sederad Abbe med munstege samt en jättetrött Abbe som återhämtar sig från sedering och tandutdragning.


En reaktion på ”Goda & dåliga nyheter…

  1. Skönt med positiva nyheter om Abbe. Desto tråkigare och sorgligare om tappra, fina goa Dingo……Känner så med dig………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s