Lastträning med Stumpan

Häromdagen hade jag lite lastträning – eller rättare sagt urlastningsträning – med Alice.

Hon är ju jätteduktig när man lastar ur henne via fronturlastning, men när det kommer till att lasta ur henne bakåt så blir hon spänd, tar upp huvudet och vill skynda sig bakåt. Inte så att hon slänger sig, men då jag vill att hon ska klara även detta moment utan att stressa upp sig så har jag länge velat träna henne på det.

Det underlättar ju dock om man faktiskt har en transport att träna med… Just nu har jag min systers transport till låns, så då passade jag på!

Jag tog det lugnt och metodiskt, steg för steg, berömde minsta lilla hon gjorde rätt. Och, faktum är att det gick jättebra! Hon var så duktig, ”lilla” Stumpan!

Tack, snälla Nina, för lånet av din transport!


En reaktion på ”Lastträning med Stumpan

  1. Verkligen skönt om Alice (och andra m samma beteende) i lugn och ro och med mkt beröm, (precis som du ger henne), träna på att även backa ut ur transporten. Man vet aldrig vilka situationer man kan ställas inför och då är det bra skönt om ens häst kan lastas ur utan problem vare. Rätt sätt att träna hästen på detta ger så mkt tillbaka. Det blir lugnare, går fortare och framför allt säkrare, från skador på både hästen och personen/personerna som utför urlastningen. Lycka till – övning ger färdighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s