Första körturen med Classe!

Jag har – för första gången – kört Classe! En taggad liten arbetsmyra med lite attityd – om jag ska sammanfatta honom för dagen!

Det märktes att han tyckte att det var jättekul och till största delen var han superduktig. Men, överskottsenergi plus hingst plus att vi inte riktigt känner varandra ännu gjorde att det blev fem duster utmed vägen:

1. Han ville INTE stå still så att jag skulle kunna spänna för honom för rockarden. Fick hjälp att hålla honom och då gick det lite bättre.

2. Efter att jag hade lett honom en liten bit först skulle jag hoppa upp i rockarden och köra. Han ville INTE stå still. Men, enträgen vinner och jag kunde sätta mig och köra!

3. En färsk hästbajs-hög precis i början av turen blev FÖR lockande, så då blev han sur när han inte fick stanna och lukta. Han protesterade genom att rygga några steg och bli istadig – istället för att gå framåt. Lugnt, men bestämt drivande fick honom att gå framåt och sedan tuffade han på fint.

4. På hemvägen fick han syn på Ina och blev super-hingstig. Han slutade att lyssna och började istället trilskas, men gav sig efter att jag röt till ordentligt på honom.

5. Väl hemma så var det återigen dags för att stå still så att jag skulle kunna spänna loss honom från rockarden. Det var inte Classe så intresserad av! Men, jag redde ut det helt utan hjälp.

Jag förstår honom mycket väl att han inte riktigt kan ”styra över sig själv” just nu. Han är på en ny plats, med ston lite här och var, med en person han precis börjar lära känna och så har han mängder av överskottsenergi!

Det kommer att bli jättebra när han har lugnat sig och vi har lärt känna varandra! Som sagt så gick det ju faktiskt jättebra mellan varje dust – plus att ingen av dusterna var särskilt långvarig. Så, en hel massa beröm fick han givetvis också under turens gång och jag ser fram emot att fortsätta jobba med honom!

Med på turen var Sara och Angelica med sina hästar.

Utrustning: Sele med anatomisk brösta (köpt från Sinkadus Trading). Träns (vet ej märke) med tredelat parerstångsbett (köpt från Börjes). Equiguard neoprendamasker runtom.

Rockarden är Angelicas. Tack igen för lånet, Angelica!


En reaktion på ”Första körturen med Classe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s