Tvätta i en cementblandare?

Jag har tröttnat på att tvätta stora, tunga och otympliga täcken för hand eftersom jag inte kan tvätta dem i vår vanliga tvättmaskin. Även sådant som grimmor och dylikt som får plats i en vanlig tvättmaskin tvättar jag ”helst” för hand eftersom metallspännena slår hårt mot trumman och glasrutan.

Visst skulle jag kunna lämna iväg dem till någon som tvättar mot betalning, men då jag har så många täcken (och övrig hästutrustning) så skulle jag bli halvt ruinerad varje år på alla tvättkostnader…

Min lösning? En cementblandare! Tvätta i en cementblandare? Jodå – ni läste rätt. Jag köpte en blandare på Jula för cirka tvåtusen kronor. Med två träklossar (som hyvlades och slipades till en rundad form för att skonsamt tumla tvätten) och ett lock gjort av bland annat ett grillgaller, en plexiglas-skiva samt två gummistroppar som håller det hela på plats, förvandlade min älskade ”fixar-frasse” Magnus en cementblandare till en tvättmaskin!

Den fungerar toppen! Även hårt smutsade täcken blir rena och trots rejält håriga saker behöver man inte oroa sig för täppta filter eller rör. Hårt smutsade grimmor blev rena utan att jag behövde skrubba!

Ett annat plus är att jag kan låta tvätten rinna/droppa av medan jag gör annat och sedan är tvätten lättare att hantera och hänga upp!

Tack snälla Älskling för att du fixade denna till mig!


3 reaktioner på ”Tvätta i en cementblandare?

  1. Jag fick precis samma idé och hittade ditt inlägg. Blev nyfiken på vad det är för dimensioner på blandaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s