De skrämde livet ur mig!

Häromdagen skrämde Alice och Knasen livet ur mig. Jag hörde hur Alice ”tjöt” som hon brukar göra när hon hälsar på andra hästar och undrade då givetvis vad som försiggick. Jag kollade upp mot hagen (jag var nere hos getterna) och fick hjärtat i halsgropen när jag såg att Knasen var inne i hennes hage!

Alice gillar visserligen små saker så hon tycker att Knasen är intressant, men hon är samtidigt väldigt bitchig mot andra hästar och gillar inte att gå ihop med andra hästar i samma hage då hon tycker att de inkräktar på hennes ”personal space”. Hon är ju – tyvärr – sällan sen med att sparka andra hästar när hon blir irriterad och jag såg hur hon vevade till med frambenen när hon tjöt till.

Jag fick panik och sprang dit (trots smärtan i höften) tjoandes på Alice för att försöka distrahera henne. Knasen – den tokstollen – var ju dock inte ett dugg rädd för henne utan skulle prompt fram till henne hela tiden! Jag såg framför mig ett skräckscenario där hon skulle – antingen med mening eller av misstag – sparka honom. Hon är ju så stor och stark medan han är så liten och skör! Det skulle kunna gå så fruktansvärt illa!!!

Men, jag hade tur. Hon sparkade honom inte och Knasen kom fram till mig så att jag kunde ta fast honom och leda tillbaka honom till Mony. Därefter förbättrade jag givetvis stängslet, vilket var tur då jag såg honom försöka gå tillbaka till Alice. Stollen har nämligen gått och blivit kär i henne, eller något. Men, han fick en rejäl stöt och efter det har han stannat i hagen.


En reaktion på ”De skrämde livet ur mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s