Angående mina stora hästar

Det här är ett av de jobbigaste inläggen som jag har behövt skriva då mina stora hästar Alice och Dingo båda har en stor och speciell plats i mitt hjärta.

Alice är min bebis som jag har fött upp själv (min första uppfödning) och som varit med mig i fjorton år. En speciell dam som inte är alltför förtjust i andra hästar, men som älskar människor. Hon har varit lite av en olycksfågel, men vi har också haft mycket roligt tillsammans.

Dingo som fick en ledsam start på livet då han vanvårdades inte bara vid ett, utan två separata tillfällen (bägge innan fyra års ålder) och hälsoproblemen som följde: ögat som vi fick operera bort och så flera års kämpande med hans juvenila spatt – och trots allt detta är han så gott som alltid glad, positiv, nyfiken och social. Han har verkligen en underbar personlighet!

Jag har hela tiden sagt att dessa två hästar skulle bli kvar hos mig livet ut såvida inget oförutsett händer såsom att jag av någon (ekonomisk eller hälsorelaterad) anledning inte längre klarar av att ta hand om och/eller ge dem det de behöver/förtjänar.

Ledsamt nog så är det precis det som har hänt. På grund av mina sjukdomar samt alla skador som jag dragit på mig genom åren så har det blivit för jobbigt för mig att ta hand om de stora hästarna.

Jag kan dessutom inte rida då det gör för ont – vilket i och för sig inte är något större problem för Alice (hon är nöjd bara hon får mat och lite uppmärksamhet 😂), men Dingo blir för rastlös och mår allra bäst när han får regelbunden motion och även om man såklart kan jobba honom från marken med t.ex. longering och löslongering så vill han allra helst komma ut på skogsturer.

Jag har därför mer eller mindre beslutat mig för att antingen sälja dem, eller kanske lämna ut på livstids foder. Jag är dock livrädd för att de ska hamna i fel händer – speciellt Dingo som redan varit vanvårdad (även om jag självklart inte vill att NÅGON häst ska bli vanvårdad och/eller illa behandlad!!)!

Jag kommer att skriva mer info om varje häst på deras respektive sidor på hemsidan och separata annonser kommer att komma, men om det är någon som redan nu känner sig sugen på någon av mina underbara goseungar så är ni varmt välkomna att maila mig på stensholmen@gmail.com

Ni kan också skriva PM på Facebook om ni hellre vill det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s