Emmie fick trillingar!!!

Emmie fick trillingar! En grå getkilling, en svart getkilling och en svart bockkilling. Det är första gången som hon har fått killingar och det blev ju verkligen ingen mjukstart! Dels att det blev tre stycken, men också för att det blev lite dramatiskt med den sista (bockkillingen).

Han kom med huvudet först och jag kunde inte putta in honom igen för att få tag på hans framben. Han var till råga på allt större än de två första. Stackars Emmie var i plågor och väldigt trött.

Jag blev väldigt orolig så jag ringde Kristina som jag köpte Estelle och Zafira av och bad om råd då hon är en väldigt erfaren och kunnig uppfödare. Hon sa att jag kunde testa dra i huvudet. Jag testade detta och fick faktiskt ut honom och han var vid liv! Vilken lättnad!

Tack så hemskt mycket Kristina för din hjälp!

💖

Emmie had triplets! A grey doeling, a black doeling and a black buckling! It’s her first time having kids and it certainly wasn’t an easy start! Partly because she had three, but also because it was a little dramatic with the last one (the buckling).

He came head first and I couldn’t push him back in to grab his frontlegs. On top of that he was bigger than the first two. Poor Emmie was in agony and was very tired.

I became really worried so I called Kristina from whom I bought Estelle and Zafira for advisers she is a very experienced and knowledgeable breeder. She said I could try pulling his head. I tried that and actually got him out and he was alive! What a relief!

Thank you so much Kristina for your help!


En reaktion på ”Emmie fick trillingar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s